![]() |
|
|||||||
| Lifestyle Ono neobavezno, komotno, komforno, skroz nonšalantno i ažurno |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#961 |
|
Fateless
|
ih moja luno...
problem je sto je njima draze zajebat 100 hiljada takvih srednjeklasnih ko sto ih ti opisujes da im ne bi 50 ljencina "zivilo na welfare-u" nego da tih 100 hiljada ima kakvo takvo osiguranje...
|
|
|
#962 | |
|
Custom user title
|
Quote:
@teta S. - moje skromno misljenje je da: razumijem ja tvoje frustracije, prozor kancelarije mi gleda drito na ulaz u prostorije socijalne sluzbe za ovaj dio grada i svacega se nagledam. kad vidim 98,9% onih koji ulaze kroz ta vrata dodje mi da se upucam kad skontam kome dobro dodju "moje" pare od poreza (sve ljenjivci odreda + somalijke od 150 kila sa sestero djece oko sebe, prekrivene onim satorom) ali onda mene zabole ruke, zivci mi se ukljeste i jedini lijek operacija obe ruke. prvo me provedu kroz razne pretrage da se uvjere sta je stvarno problem a onda mi u roku od par sedmica zakazu prvo jednu operaciju pa onda domalo drugu, srede mi ruke da mi budu k'o nove a ja platim samo neku mizernu participaciju (ca 35$ po operaciji) i odlezim prvo 3 pa onda 4 sedmice kod kuce na bolovanju, sa punom platom svo to vrijeme i osmijehom na usnama jer znam da moje pare za porez ne idu samo ljencugama i somalijcima. ![]() da ne spominjem to da trudnice mogu same da izaberu da li ce da imaju porodiljsko od 10 mjeseci sa 100% platom svo vrijeme ili 12 mjeseci sa 80% plate. ako dobijes blizance onda dobijes cini mi se dodatne 4 sedmice. i da ocevi zakonom imaju pravo da uzmu dopust od 10 sedmica. sve ova ista pravila vaze i ako usvojis dijete, ne moras ga ti roditi. skolstvo je besplatno, od 1. osnovne pa do fakulteta. drzavni univerziteti su skoro pa besplatni, placa se participacija od ca 120$ po semestru i stekne se odlicno obrazovanje. i hrpa drugih primjera ima koji potvrdjuju da nije bas tako mahnito da svi ulazu u dobrobit zajednice, svako u skladu sa svojim mogucnostima (odredjeni procenat prihoda), jer ti se kad-tad to vrati. |
|
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Fateless
|
Quote:
|
|
|
|
#964 |
|
文言維
|
Bas tako Zuta!
|
|
|
|
|
|
#965 |
|
nocna mora
|
najgora stvar je sto ameri silne pare trose na zdravstvo. ali svo zdravstvo im je for profit ( ne mislim na doktore, nego osiguravajuce kuce). plus doktori salju ljude s osiguranjem na raznorazne dijagnosticke testove koji im ne trebaju - samo da ih ne tuze.
i to su stvari koje se ovim promjenama nece promijeniti, a to je, po meni, srz problema dole plase ljude pricama kako se u kanadi umire cekajuci na dijagnosticke testove - sto uopste nije tacno. ja imam svekra i svekrvu koji oboje imaju po rak, i oboje nisu ni u kakvoj opasnosti od umiranja zahvaljujuci cinjenici da su imali pristup svjetskim strucnjacima za 0 para. moja svekrva je imala operaciju kicme koja je trajala 7 sati da joj se izvadi maligna masa koja je bila zakacena za kicmu. bolnice su fenomenalno organizovanje, poslije je imala operaciju tiroide i plus tretman za ubijanje malignih celija, radijaciju... sve funckionise ko svajcarski sat
|
|
|
#966 |
|
magare
|
Samo da se upisem medju ove zavidne...
|
|
![]() |
| Bookmarks |