Bosanski forum @ forum.bujrum.ba  

Go Back   Bosanski forum @ forum.bujrum.ba > DRUŠTVO > Kuhar

Kuhar Za ovaj eksperiment nam nije potrebna mrkva, pa je možemo baciti...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-19-2009, 20:18   #21
Anarchy
J!NX

Anarchy's Avatar

Quote:
Originally Posted by zuta View Post
Sataras se i pravi u serpi. Tave su za przenje a sataras se kuha.

PUNO luka izrezi na snite, ne na sitno (presjeci glavicu na pola i rezi polukrugove). Malo masla na dnu serpe (po mogucnosti da je tendzera hehe) i dinstaj luk dok ne pozuti. Papriku izrezi na isti nacin (najbolje je ako je ona "nasa" zuta tanka paprika) i i nju okreni zajedno sa lukom dok ne omeci. Na kraju dodaj kavade izrezane na malo krupnije komade, promijesaj i pusti ih da puste vodu. Od zacina samo so, sve drugo ce pokvariti ukus satarasa. Krckaj na laganoj vatri i po potrebi dodaji po fildzan vode mada mislim da ce ti biti dovoljna voda od kavada, sataras ne smije biti puno vodnjikav.
ti ko da nikad u zzivotu nisi vidjela tavu koju reklamira oliver ..jebem ga jeste bukvalisti..ja imam tavu koja je duboka 10 cm.. Fino sam napisao da se krccka a ne przzi :P I ja prkaticiram rezanje paprika u shinite, tj. uzduz. Ali luk rezzem shto sitnije.Stvar ukusa.

p.s
maslo ni u ludilu..dobro staro suncokretovo ulje.Masla sam sit josh od rata i vojske.I onog ruzznog smrada/ mirisa kojeg isto ostavlja prilikom kuhanja.

Last edited by Anarchy; 11-19-2009 at 20:20.
Anarchy is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2009, 21:22   #22
ABAB
Proud member

sve razmisljam koje je meni, pa nemam. problematicna sam oko hrane, pogotovo mesa. najradija ga ne bi ni jela da proteini nisu vazni
ABAB is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 00:17   #23
Sunce
Jedno i jedino

Sunce's Avatar

Quote:
Originally Posted by ABAB View Post
sve razmisljam koje je meni, pa nemam. problematicna sam oko hrane, pogotovo mesa. najradija ga ne bi ni jela da proteini nisu vazni
jedi tofu umjesto mesa.
Old 11-20-2009, 03:58   #24
luna
nocna mora

sta je uopste maslo? kako se razlikuje od ulja? jel to onaj tzv biljni mrs sto se nekad kod nas prodavao u limenkama?

mislim da mi nikad nismo ni jeli maslo, nego ulje ( mislim na moju porodicu). kod nas je bila klasika - vital
Old 11-20-2009, 10:03   #25
naranca
poremećakinja

naranca's Avatar

Mi smo lani kupili nekakav teflonski vok, i sve u njemu pravimo izuzev supe - nije ni godinu dana proslo samo sto se ne raspada.
Old 11-20-2009, 12:28   #26
luna
nocna mora

Quote:
Originally Posted by Anarchy View Post
ti ko da nikad u zzivotu nisi vidjela tavu koju reklamira oliver ..
ta mi fali medju serpama. nikako da nadjem nesto fino a jeftino. za jedno 100 dolara mozes kupiti kakvu hoces, al moj price range je vise oko 20
Old 11-20-2009, 13:19   #27
zuta
Custom user title

zuta's Avatar

Quote:
Originally Posted by luna View Post
ta mi fali medju serpama. nikako da nadjem nesto fino a jeftino. za jedno 100 dolara mozes kupiti kakvu hoces, al moj price range je vise oko 20
nemoj uzimati ove jamie oliverove tave koliko god da kostaju. ja imam ovu od 30 cm, lafo metal utensil safe i dozivotna garancija a moja je vec nakon pola godine unistena. nisam nikad koristila metalne kutljace i kasike u njoj jer imam generalnu averziju od metalnog pribora u teflonskim tavama/serpama, samo drvene i plasticne, ali dzaba - na nekoliko mjesta joj se otukla prevlaka i bas sam ovih dana kontala otici da je reklamiram, da mi vrate pare.
zuta is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 13:34   #28
Gaia
all is one

Gaia's Avatar

Quote:
Originally Posted by luna View Post
Ima ove sedmice Canadian Tire 70% off L'Agostina i Kitchen Aid duboke velike teflon tave, dodje na $19.99, taman. Odlicne su, ja ih imam nekoliko, idu i u rernu na do 400F.
Old 11-20-2009, 16:19   #29
luna
nocna mora

ma mi smo prestali da koristimo teflon. em mi idu na zivce s tim grebanjem, em kazu da i nije bas neka sreca, i kad smo renovirali kuhinju otarasimo se teflonskih serpa i tava ( a i bile su zrele za bacanje)

pa tako trazim stainless steel, da ima debelo i tesko dno, da je dovoljno duboka ( a nije bas da spadosmo s noga trazeci, nego usput)

vidis, mozda bas skoknem do kanadske gume, meni je lagostina i kitchen aid skroz ok sudje, a oni bas znaju da spuste cijenu

jedino ne volim sto kad odem tako da kupim nesto na rasprodaji, nadjem jos milion "korisnih" stvari na rasprodaji, pa mi usteda i ne bude neka. a to je valjda i cilj igre s tim rasprodajama

nego, kad smo kod serpi - koristi li iko od vas emajlirane serpe. ovdje nesto nisam ni vidjela da se prodaju, a dok je mama kuhala za mene, samo smo te serpe i imali. jel zagara hrana u njima?
Old 11-27-2009, 01:33   #30
sch
Proud member

sch's Avatar

Sutra bakVaVa!

Bookmarks

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules