![]() |
|
|||||||
| Kuhar Za ovaj eksperiment nam nije potrebna mrkva, pa je možemo baciti... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#21 | |
|
J!NX
|
Quote:
..jebem ga jeste bukvalisti..ja imam tavu koja je duboka 10 cm.. Fino sam napisao da se krccka a ne przzi :P I ja prkaticiram rezanje paprika u shinite, tj. uzduz. Ali luk rezzem shto sitnije.Stvar ukusa.p.s maslo ni u ludilu..dobro staro suncokretovo ulje.Masla sam sit josh od rata i vojske.I onog ruzznog smrada/ mirisa kojeg isto ostavlja prilikom kuhanja.
Last edited by Anarchy; 11-19-2009 at 20:20. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Proud member
|
sve razmisljam koje je meni, pa nemam. problematicna sam oko hrane, pogotovo mesa. najradija ga ne bi ni jela da proteini nisu vazni
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Jedno i jedino
|
jedi tofu umjesto mesa.
|
|
|
#24 |
|
nocna mora
|
sta je uopste maslo? kako se razlikuje od ulja? jel to onaj tzv biljni mrs sto se nekad kod nas prodavao u limenkama?
mislim da mi nikad nismo ni jeli maslo, nego ulje ( mislim na moju porodicu). kod nas je bila klasika - vital
|
|
|
#25 |
|
poremećakinja
|
Mi smo lani kupili nekakav teflonski vok, i sve u njemu pravimo izuzev supe - nije ni godinu dana proslo samo sto se ne raspada.
|
|
|
|
#26 | |
|
nocna mora
|
Quote:
|
|
|
|
#27 | |
|
Custom user title
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
all is one
|
Quote:
Odlicne su, ja ih imam nekoliko, idu i u rernu na do 400F.
|
|
|
|
#29 |
|
nocna mora
|
ma mi smo prestali da koristimo teflon. em mi idu na zivce s tim grebanjem, em kazu da i nije bas neka sreca, i kad smo renovirali kuhinju otarasimo se teflonskih serpa i tava ( a i bile su zrele za bacanje)
pa tako trazim stainless steel, da ima debelo i tesko dno, da je dovoljno duboka ( a nije bas da spadosmo s noga trazeci, nego usput) vidis, mozda bas skoknem do kanadske gume, meni je lagostina i kitchen aid skroz ok sudje, a oni bas znaju da spuste cijenu jedino ne volim sto kad odem tako da kupim nesto na rasprodaji, nadjem jos milion "korisnih" stvari na rasprodaji, pa mi usteda i ne bude neka. a to je valjda i cilj igre s tim rasprodajama nego, kad smo kod serpi - koristi li iko od vas emajlirane serpe. ovdje nesto nisam ni vidjela da se prodaju, a dok je mama kuhala za mene, samo smo te serpe i imali. jel zagara hrana u njima?
|
|
|
#30 |
|
Proud member
|
Sutra bakVaVa!
|
![]() |
| Bookmarks |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |